Празник на Плевенския гарнизон /фотогалерия/

16.03.2021 12:35

Празникът на гарнизон Плевен бе отбелязан днес въпреки лошото време и ограниченията, свързани с мерките срещу коронавируса.

Началото на честването бе дадено с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 4-и пехотен Плевенски полк  от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, а след това той се поклони и пред паметника на 9-а пехотна Плевенска дивизия. Бойният празник на гарнизон Плевен  бе почетен от главнокомандващия ВВС ген. Димитър Петров, началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия ген. Юлиян Радойски, военнослужещи, членове на патриотични организации и плевенчани, както и ученици от НУ „Христо Ботев“, водени от директора Цветелин Горанов.

Трябва да помним българските воини и войници от Плевенския гарнизон, които са загивали за България и да отдадем своето уважение на тези, които са в резерва, в запаса и на действащите военнослужещи, каза след като се поклони пред паметника на 9-а пехотна Плевенска дивизия министър Красимир Каракчанов. Той подчерта, че едно от запомнящите се събития от последните години, свързани с Плевенския гарнизон, е възстановяването на висшето военновъздушно училище. Министър Каракачанов отново акцентира и върху изграждането на мемориала в центъра на Плевен. По думите му в последните 2-3 години е върнат интререса към професията на войника. В момента за едно място кандидатстват по около 4 човека, а в някои формирования и по 12-13.
По-късно във Военния клуб в града министър Каракачанов връчи награди на военнослужещи, цивилни служители и представители на военно-патриотичните организации от гарнизон Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: