Отварят моловете в Плевен, при 30% заетост на местата ще работят театри, кина, музеи, галерии

16.03.2021 13:00

Нови противоепидемични мерки влизат в сила от 17 март в област Плевен. Решението за тях е взето днес на заседание на Областен кризистен щаб за борба с COVID-19, председателстван от д-р Красимир Трифонов, зам.-областен управител.

Съгласно взетите днес решения се изменя се и допълва Заповед №РД-01-90/10.03.2021г. Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, екскурзии, спортни празници и други, организирани от училищата за всички възрастови групи, с изключение на следните дейности: индивидуални практически часове и практически часове на индивидуално работно място в предприятие или на територията на съответното училище; олимпиади и състезания, когато не могат да се провеждат от разстояние в електронна среда.

Допускат се посещение в търговските центрове МОЛ при спазване на следната организация на работа – организиране на дейността по начин, който предотвратява струпването на хора в общите части и търговските обекти; осигуряване на пропускателни пунктове; увеличаване броя на охранителите; ограничаване достъпа до местата за сядане и отдих; намаляване на 50% на местата за хранене на фуудкорт; носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите на търговските центрове; извършване на учестена дезинфекция по график в общите части и обектите в търговските центрове, съгласно препоръки на Министерство на здравеопазването; при необходимост увеличаване броя на служителите от почистващата фирма, отговаряща за извършваната дезинфекция; осигуряване на дезинфектанти на всеки вход и на всяко ниво на търговските центрове; малолетни и непълнолетни лица могат да посещават търговските центрове, само ако са придружени от техен родител, съответно настойник попечител или друго пълнолетно лице; преустановява се работата след 20:00 часа в търговските центрове.

Културни и развлекателни мероприятия /кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство/ могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най – малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Мерките влизат в сила от 00:00 часа на 17.03.2021г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: