101 години навърши Йордана Мошъкова от село Пелишат

15.03.2021 14:40

Своята 101-годишнина отбелязва днес Йордана Горанова Мошъкова от село Пелишат, информират от Пресцентъра на Община Плевен.

Родената на 15 март 1920 г. жена има един син, двама внуци и две правнучета – момче и момиче. Баба Йордана е натрупала 56 години стаж, трудила се е в ТКЗС-то в Пелишат като селскостопански работник, след което е домакиня. Рожденичката е в добро здраве, обслужва се сама, близките й помагат само с приготвянето на храната.

Заради противоепидемичните мерки столетницата беше поздравена от името на кмета на Община Плевен Георг Спартански със съдействието на кмета на Пелишат Петър Йочев, който й поднесе изпратения букет и поздравителен адрес: „Въпреки трудната ситуация, в която се намираме и която застрашава човешкото здраве, хората в община Плевен, надживели над един  век, са все повече, което буди у всички нас радост и оптимизъм. Споделяме с Вас и Вашите близки радостта от празника, удовлетворението от постигнатото, гордостта с успехите“. По случай рождения й ден, кметът Спартански пожела на баба Йордана крепко здраве, висок дух и енергия.

НАЙ-НОВИ: