Девет деца от Артшкола „Колорит“ – Плевен са финалисти на конкурс в Москва

15.03.2021 16:32

Девет деца от Артшкола „Колорит“ – Плевен са финалисти на Международния конкурс за детско творчество “Звездни мечти“ в Москва.

Конкурсът е арт проект, посветен на 60-годишнината от първия в света полет на човек в космическото пространство. Космосът, необятен и  красив, загадъчен и предизвикателен е вдъхновил хиляди деца от различни страни да нарисуват своята мечта за звездни пътешествия, за полет към звездите.

Финалисти от школа „Колорит“ са : Алекзандър Янков-5г,  Християн Илиев-6г, Мирослав Лазаров – 8г Румен Косташки – 8г, Мишел Михайлова – 9г. Лилия Янкова – 10г, Никол Нешовска -10г, Ралица Савчева -10г. и Елена Стоянова – 17г. Те са претенденти за Големия златен медал на конкурса. Победителят ще бъде излъчен чрез гласуване в интернет, информира ръководителят на школата Майя Ананиева.

Творбите на всички финалисти ще бъдат представени в онлайн изложба, без да фигурира името на автора, нито името на школата и страната, която представлява. Целта е да се постигне безпристрастно оценяване чрез събиране на най-голям брой гласове.

В предишното издание на конкурса на тема „Театър“, дете от школа „Колорит“ спечели Големия златен медал, като събра рекорден брой гласове. Организатори  на този мащабен арт проект са Департаментът  за култура на град Москва, Обединението „Изложбени зали“ на Москва , „Галерия Беляево“ и „Галерия Изопарк“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: