Трима в ареста за притежание на наркотици при проверки в област Плевен

12.03.2021 9:07

Вчера в 15.35 часа в полицията в Долни Дъбник е потърсено съдействие за скандал в частен дом в село Петърница, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. При посещението на адреса 36-годишен доброволно предава  полиетиленов плик с размери 3 х 4 см. съдържащ бяло прахообразно вещество. По негови данни съдържанието е амфетамин. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Работата продължава.

Отново през вчерашняи ден около 17.30 часа в хода на специализирана операция в град Долна Митрополия е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“. Установена е самоличността на водача – 38-годишен от село Ореховица и пътници 43-годишен и 34-годишен, от същото село. На задна лява седалка са намерени и иззети пипетка с измерителна скала, съдържаща прозрачна течност и хартиен свитък, с размери 4 х 2 см.

По данни на 34-годишния пипетката съдържа метадон, а хартиният свитък съдържа пико. Двамата пътници са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. Предстои назначаване на физико – химична експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: