Проф. Томов: Взети са адекватни мерки за опазване здравето на студентите и преподавателите в МУ – Плевен

11.03.2021 12:38


Стартирахме летния семестър със смесена форма на обучение, всички лекции са в условия на електронна среда, а практическите занятия по медицина чрез редуване – две седмици присъствено и две седмици в електронна среда. Това съобщи проф. д-р Славчо Томов, ректор на Медицински университет – Плевен, който коментира, че ситуацията е много динамична и от висшето училище са готови при влошена обстановка да преминат изцяло в електронна форма на обучение.

Към момента 12 студенти и двама преподаватели на МУ – Плевен са позитивни с коронавирус. Този нисък процент на заболеваемост е доказателство, че в сложните условия на пандемията, са взети адекватни мерки за опазване здравето на над 3000 студенти и около 500 преподаватели във висшето училище, коментира ректорът.

Около 30 на сто от преподавателите във вуза вече са си поставили ваксина. „В процес на разговори сме с РЗИ-Плевен да организираме ваксиниране на нашите студенти. Имаме списъци на желаещите. Според проучване, по-голямата част от студентите искат присъствена форма на обучение“, каза още проф. Томов.
Въпреки пандемията в МУ – Плевен има около 220 новоприети чуждестранни студенти от 30 държави, което показва, че университетът е с авторитет в Европа и света и интересът към него не е спаднал в условията на пандемията. При български студенти изцяло са преминали в електронна форма за прием при бакалавърските специалности. Присъствени остават изпитите за магистърските програми – „Медицина“ и „Фармация“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: