Две години затвор получи 58-годишен заради контрабандни цигари, открити в заведение

11.03.2021 14:36

По внесен в съда обвинителен акт на Районна прокуратура – Плевен 58-годишен мъж бе осъден за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234, ал.2, т.1, вр. ал. 1, вр. чл. 28  от НК.

За извършеното деяние Районен съд–Червен бряг му е наложил наказание две години лишаване от свобода, което да изтърпи при строг режим. Т.Д. е признат за виновен за това, че на 19.10.2018 г., в помещения на питейно заведение в с. Телиш, обл. Плевен, при условията на повторност държал акцизни стоки – 103 броя кутии цигари, различни марки, всички без акцизен бандерол, какъвто се изисква по Закона за  акцизите и данъчните складове. Общата пазарна стойност на държаните акцизни стоки без бандерол възлиза на 772.50 лева. Невнесеният акциз в републиканския бюджет е в размер на 417 лв.

Освен наказанието лишаване от свобода Т.Д. е лишен от право да упражнява търговска дейност с акцизни стоки за срок от три години.

Веществените доказателства (всички цигари без бандерол) са отнети в полза на държавата и подлежат на унищожаване.

Присъдата на Районен съд –Червен бряг е потвърдена от Окръжен съд –Плевен и е влязла в сила, а лицето е задържано за нейното изпълнение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: