Владислав Монов, управител на Панорама мол Плевен: Бизнесът не е държавна структура с нормирано работно време

10.03.2021 16:54

Хаотично и недобре обмислено е решението за затваряне на търговски центрове „от днес за утре”

Като не поставяме под съмнение необходимостта от това да бъдат взети решения, които в максимална степен да защитят живота и здравето на хората, не можем да премълчим смущението си от неадекватното управление на пандемията и предприетите противоепидемични мерки от страна на Областния кризисен щаб, както и от допускането на двоен стандарт при определяненето им. Това се казва в позиция, изпратена до медиите днес, от Владислав Монов, управител на Панорама мол Плевен

По какъв критерий се определя това, че търговският център представлява по-рисково място от големите търговски вериги, които оперират самостоятелно?

Само за часове трябва да преразгледаме всичките си договорни отношения и да вземем решения за временно прекратяване на дейността на над 60 наематели. Не сме държавна структура с нормирано работно време и едно принудително затваряне, осъществено в толкова кратки срокове, ще коства на нас и на нашите наематели финансови загуби в огромни размери. Тук говорим за над 700 служители, които отново остават без работа.

Държа да отбележа също,че в рамките на последните месеци търговския център бе обект на проверки от РЗИ и други компетентни органи по повод прилагането на противоепидемиологичните мерки. В рамките на тези проверки ние винаги сме оказвали пълно съдействие и нека да се има предвид, че при нито една от тях не бяха установени нарушения.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: