Каракачанов: ВМРО е основната политическа формация, която представлява патриотичните избиратели

09.03.2021 14:26

  • Ролята на председател на ВМРО, най-патриотичната и най-българската организация, винаги ми е бил достатъчен;
  • 300 минимална пенсия е въпрос, повдигнат от ВМРО още през 2016 г.
  • БСП няма как да е патриотична партия, щом депутатите им в ЕП гласуват в подкрепа на гей браковете;
  • Министър в кабинет на Нинова или Карадайъ няма да бъда.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и кандидат за 45-ото НС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ коментира следните теми:

Откриването на кампанията на ВМРО за изборите за 45-ото Народно събрание.

Намираме се в кабинета на Красимир Каракачанов след днешното откриване на кампанията за 45-ото Народно събрание. Г-н Каракачанов, откриването беше във Ваш стил, обърна се към събеседника си водещата. Той отговори:

Ами в какъв стил да бъде? ВМРО е традиционна организация с традиционни ценности. Така че с български фолклор, с ансамбъл „Българе“, една класическа кампания.

Модернизацията на българската армия.

Държите на масата си макет на Ф-16, продължи водещата. Каракачанов отговори, че държи на бюрото си този макет, защото това е едно от нещата, което са успели да направят за превъоръжаването на българските въоръжени сили. Но не е само това. Има две фрегати, които ще се строят в български корабостроителници, както и 98 машини за специалните сили.

Той продължи, че освен американските самолети, по негово време са били ремонтирани и 8 самолети МИГ-29, които не са американски, но са основен изтребител на БА. Бил е сключен договор с руско държавно предприятие. Много е важно да се отбележи, че договорът е сключен директно, защото неговите предшественици са работили с посреднически фирми уж с аргумента, че не искаме да имаме нищо общо с Русия. Също така е бил сключен договор за ремонт на 8 щурмови самолета СУ-25.

Така че аз не деля техниката на руска или американска. Могат да приказват каквото си искат, заяви военният ни министър и добави, чев момента, въпреки пандемията, никой не се разоръжава. Разходите за отбрана в световен мащаб нарастват и то не с темповете, които иска НАТО от 2%, а с много повече. Причината е, че след подобни кризи винаги има разместване на пластовете, което става с насилствени средства.

Погледнете какво стана след финансовата криза от 2007 г. – дойде „Арабската пролет“ и още не може да дойде лятото в арабските държави след тази „пролет“! Така че кой каквото иска да приказва, няма държава в света, която да е икономически просперирала и да няма въоръжени сили, които да гарантират нейните интереси, категоричен бе Каракачанов.

Той даде пример и с конфликта между южните ни съседи Турция и Гърция. Гърците са теглили кредит от 9 милиарда, за да купят френски изтребители „Рафал“, за да могат да устоят на евентуална турска атака. Водещата отбеляза, че турците пък са купили руски ракети. Каракачанов добави, че те също струват много пари и продължи:

Ако БСП казват, че навремето са получавали военна техника от СССР безплатно, значи или лъжат, или са неграмотни. Няма нищо безплатно в историята на въоръжението, никой никога не ни е давал подаръци. Така че както сме си плащали самолетите МИГ-29, СУ-25 или танковете Т-72, така ще си плащаме и за новите самолети. Но през последните 30 години, когато управляваха и БСП, и СДС, и царят, ако бяха правили по нещо малко, за да поддържат бойните способности на Българската армия, нямаше да се налага след 30 години уж демокрация да се окаже, че техниката ни е остаряла, дълги години не е била подлагана на основен ремонт.

Каракачанов обясни, че сме дали 2 милиарда за американските самолети, но сме дали и 82 милиона за ремонт на МИГ-29, 80 милиона за ремонта на СУ-25, 50 милиона за модернизация на танковете Т-72. Това са доста пари, но ние не можем да си позволим да бракуваме старата техника и да я заменим изцяло с нова западна. Така че аз с минимални средства съм направил максимума, категоричен бе Каракачанов.

Той припомни поговорката „Който не храни своя армия, храни чужда“. Затова предпочита да инвестираме в Българската армия, а не да храним чужда, която после няма да си отиде. Увеличаването на доходите на военнослужещите също е важно, защото в армията служат български граждани, глави на семейства. Така че критиците са критици само защото няма какво друго да кажат, категоричен бе военният министър.

Кампанията за изборите.

Добре, и да отидем към изборите, сега, като носители на „йерихонски тръби“, опонентите на Борисов и Вашите, да не ги изреждам поименно, за да не им правим реклама, само ще откроя президента Радев, който незнайно защо се намесва в изборите, тръбят „кралят е мъртъв“, обаче дали след изборите дали на 4-и в 12 часа през нощта няма да казват „кралят е жив“, като визирам Борисов в образа на крал, попита Беновска.

Каракачанов отговори:

Никога не съм се вживявал в ролята на крал. Ролята на председател на ВМРО, най-патриотичната и най-българската организация, винаги ми е бил достатъчен. Той продължи, че може да има много критики към сегашния кабинет, но той е свършил много добри неща. Лидерът на ВМРО даде пример с учителските заплати, които никога не са били толкова високи. Според него в България винаги на избори се отива с намерение да омаскариш, да отричаш и омаловажаваш, но никой не казва какво и най-вече как ще го направи.

Той продължи, че въпреки пандемията не е спряло увеличението на доходите на хората. 300 минимална пенсия е въпрос, повдигнат от ВМРО още през 2016 г. Така че керванът си върви, а кучетата нека си лаят, обобщи Каракачанов.

Защо БСП така остро напада ВМРО?

Но защо БСП Ви взима, лично Вас и ВМРО като партия за най-големия си опонент и Ви напада, а някак заобикаля Бойко Борисов, напоследък това е новата тактика на БСП, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Каракачанов отговори, че БСП отдавна се опитва да влезе в патриотичната ниша. Според него обаче БСП няма как да е патриотична партия, щом депутатите им в ЕП гласуват в подкрепа на гей браковете. И Корнелия Нинова казва – аз се разграничавам от моите евродепутати! Чакай малко, тези евродепутати са на БСП. Вие гласувате в ЕП едни правила, които след това ни се стоварват на главата. Едни нейни евродепутати бяха гласували за това България да признае македонско малцинство. Това е национално предателство! И тъй като единственият патриотичен фактор, който през последните години успява да докаже себе си, но не с медийни шумове, а с поведението и работата си, основната политическа формация, която представлява патриотичните избиратели, е ВМРО. БСП смятат, че удряйки по нас, ще успеят да „откъртят“ някакъв електорат.

Другата версия е, че хората, които се дистанцират от политиката на Корнелия Нинова в БСП, вероятно като гласуват ще припознаят вас като партия, която е тяхна, отбеляза Беновска.

Каракачанов отговори, че неслучайно депутатът от БСП Иван Иванов, който е бил от гражданската квота, ги е напуснал и сега е при ВМРО. Когато имаш едни убеждения и виждаш, че партията, с която работиш, се грижи за други неща, а не за интереса на хората, тогава напускаш тази партия и си търсиш друго място. Той продължи, че един от най-добрите външнополитически анализатори – Боян Чуков, също е напуснал БСП и е дошъл при ВМРО. Това са патриотично мислещи хора, които виждайки какво се случва в БСП търсят алтернатива. Военният министър заяви:

На БСП това им е страха, че онези техни гласоподаватели, които са патриотично ориентирани, виждайки какво прави БСП, виждайки знакови фигури в БСП, които се присъединяват към нас, ще ги последват! Но има и трето обяснение, целта е да ни ударят дотолкова, доколкото да ни няма в следващия парламент, за да нямат тотален опонент в парламента, който ще им попречи да направят коалиция с ДПС! Иначе БСП с кого ще управляват? Сами няма да могат, освен с ДПС.

Има доста кандидати за слава в момента, които не се знае дали ще влязат, отбеляза Беновска. Каракачанов отговори, че по-скоро има мераклии за постове, отколкото за слава.

Какви отношения имат с коалицията между Марешки и Симеонов?

Вторият Ви опонент, който аз вчера идентифицирах по случаен начин, излезе Валери Симеонов. Вашият доскорошен партньор в НФСБ. Той каза, че са седнали с Марешки да направят една патриотична коалиция, седнали са като на сватбена снимка двамата на една маса, до тях стоят едни жени – кандидат-депутатки, такива били традиционните български снимки – мъжете седели, пък депутатките били прави, разказа Беновска.

Каракачанов отговори:

По турско време така е било! Мъжът седнал, а жената му стои диван чапраз.

Красимир Каракачанов отговори, че е против еднополовите бракове, включително и политическите такива. Той добави, че още на евроизборите през 2019 г. ВМРО са се явили самостоятелно и са се представили много добре.

Но как ще се развият бъдещите ви отношения с НФСБ, попита Беновска.

Красимир Каракачанов отговори, че поддържа нормални отношения със Симеонов, няма да каже лоша дума за него и се надява на такова отношение и от страна на лидера на НФСБ.

Твърденията, че ГЕРБ ще прехвърлят свои гласове на ВМРО.

Говори се, че от ГЕРБ са Ви били обещали, няма да казвам какви числа се говорят, гласове, за да може да влезете в следващия парламент и да продължите да въртите политиката, попита водещата Илиана Беновска. Каракачанов отговори:

Този, който ги говори тези неща, той така влезе в политиката – ето на теб, ето на мен. Не му споменавам името, за да не търси право на отговор, достатъчно ми е неприятно това име! Той така разбира политиката – някой да ти даде и ти нещо да продадеш! Само че кажете ми как точно ГЕРБ, това не е бакалия, в която ГЕРБ бърка да речем 20 вафли от щанда и казва – ето, това е за ВМРО? Как ще накара ГЕРБ своите гласоподаватели да гласуват за ВМРО? Как, Борисов ще им каже в Пловдив, където води листата, в районите „Тракия“, „Централен“ и „Северен“ да гласуват за ГЕРБ, а в район „Южен“ гласувайте за ВМРО, как да стане това? Това са глупости. Освен това ГЕРБ се старае да е първа политическа сила и няма как да раздава от гласовете си. Затова подобни твърдения може да ги каже само един несъстоял се политик.

Но на много места Вие ще се сблъскате, как ще стане, доскорошни коалиционни партньори, в София и Пловдив Ваши кандидати ще се сблъскат с Борисов, попита водещата.

Каракачанов отговори:

Сблъскваш се с политическите си опоненти. С този, с който доскоро си бил партньор, можеш само да се съревноваваш и да предложиш по-конкурентоспособна програма. Разбира се на някои места, където структурите на ГЕРБ смятат, че им се полага да са вечно управляващи, не са особено любезни, даже използват някои прийоми, които не са характенни между коалиционни партньори. Аз съм ги помолил да бъдат коректни, защото пак ще използвам една българска поговорка – „Каквото повикало, такова се обадило“. Така че се надявам да запазим добрия тон, този добър тон ще е добра основа за едно бъдещо сътрудничество, ние няма да сме тези, които ще гръмнем първата пушка.

С какво ВМРО ще спечели избирателите?

Вие, воеводите, сте пазители на българските знамена, тук на централата Ви пише „България над всичко“, знаете, че няма пленено българско знаме в нито една битка! С какво Вие ще заредите с оптимизъм и традиционализъм тези избори? Като говорим за патриоти все ми идва „Кога зашумят шумите, буките“, с коя песен бихте възродили духа, попита водещата Илиана Беновска.

Каракачанов отговори:

Аз не съм представител на онази партия, която с едно шоу и с песни печели избиратели. На избирателите може да им направи добро впечатление, ако пееш хубаво.

Отношенията ни със Северна Македония.

Но другата гореща тема и то Ваша любима, Вие станахте основният говорител, заедно с другия вицепремиер Екатерина Захариева – Македония. И там Ви обвиняват, че сте подписал договор, който не е бил добре преценен, а сега казват, че от ЕС ще ни натиснат, попита Беновска.

Каракачанов отговори:

ЕС може за много неща да ни натискат, може да се жениш за мъж вече или моята внучка да не я наричам „моето момиче“, а да я наричам „то“. Те може да натискат за много неща, мен това не ме вълнува, никога няма да приема подобни глупости. Същото е и с Македония. Македония е една държава, в която живеят наши сънародници. Абсолютно недопустимо е едни политици, които още не са забравили петолъчката на Сталин и великоюгославския национализъм на Тито да водят антибългарска политика, крадейки българската история и отричайки българската идентичност.

Но те го правят, отбеляза Беновска.

Събеседникът й отговори:

Като го правят ще чакат на вратата на ЕС до второ пришествие! Аз лично нямам никакво намерение да правя компромиси.

А Борисов, попита водещата. Каракачанов отговори, че Борисов няма основания да го прави. Всеки политик трябва да си зададе въпроса за какво управлява – за да се харесаш на някого в чужбина или за да направиш нещо добро за своя народ. Той добави, че според него Борисов няма да направи нещо против своя народ по темата Македония. Освен това 84% от населението на България, а това на практика прави почти всички българи, като изключим от този процент малцинствата, са убедени, че не трябва да правим компромиси към Македония. Оттук нататък изобщо не ме интересува кой какво мисли в Брюксел или в някоя друга столица. С уважение, любезно, възпитано, но ясно, твърдо и категорично отстояваме българския интерес, категоричен бе Каракачанов.

С кого може да прави коалиции ВМРО в 45-ото Народно събрание?

Другата „тясна“ тема е, че Вие приплъзнахте съобщението, че може би ще правите коалиция с ГЕРБ, в едно телевизионно предаване споменахте, че това е възможно. Бихте ли правили коалиции, не е ли честно да ни кажете на нас, избирателите, преди изборите – да, аз Каракачанов се разбирам с Борисов, добре работим, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Каракачанов отговори:

Аз, Красимир Каракачанов, министър в правителство на Корнелия Нинова или Мустафа Карадайъ, не се виждам и никога няма да бъда! Единственият възможен, нормален вариант е с тези, с които досега си работил, а това са ГЕРБ. Разбира се, ако тази коалиция бъде разширена с други политически формации, това е въпрос на разговори вече, но това е нормалното! С Борисов вече сме 4 години в коалиция, понякога сме се разминавали, понякога сме се поскарвали, но в крайна сметка си научихме номерата един на друг и мисля, че си имаме доверие, което в едно управление е важно.

Стратегията на Каракачанов за справяне с проблема с неинтегрираното циганско население.

Следващата „тясна“ тема, по която трябва да дадете ясен отговор, подозрения, че политически партии, подозират даже ГЕРБ конкретно, ползват циганските гласове, вече две години отлежава стратегията Ви как да се преодолее циганизацията в България. Ще му поставите ли условие в следващо управление, че Каракачанов няма да се откаже от това? Ще го подпишете ли накрая, попита Беновска.

Каракачанов отговори, че това не се подписва лично, а се вкарва в програмата за управление. Той продължи, че в ГЕРБ има министри, които се притесняват от НПО-та. Водещата отбеляза, че Томислав Дончев също е внесъл наскоро негова стратегия по същата тема за обществено обсъждане.

Каракачанов заяви, че има доста интегрирани в обществото ни цигани, но проблемът с неинтегрираните е доста сериозен. Той продължи:

Тези лицемери в Брюксел, които ни натискат да бъдем толерантни, те под думата толерантност разбират всичко, най-вече разбират това, че ние трябва да търпим една част от населението, която не желае да учи, не желае да работи, не желае да плаща данъци, не желае да плаща ток, извършва престъпления, посяга на чуждия живот и здраве, в момента, в който представителите на този етнос отидат в Европа, те пищят като умрели и викат вземете си ги! Имаше един френски посланик, който активно присъстваше на гей-паради, говореше основно за правата на ромите в България.

Може ли да кажа кой е, защото той ме накара да подарявам червени ябълки на политиците, Ксавие Лапер дьо Кабан, който ни нарече „нация на гнилите ябълки“, той замина за Африка, уточни водещата.

Каракачанов продължи:

В момента, в който той говореше тези глупости и се държеше все едно България е бивша френска колония, неговият президент Саркози товареше същите тези цигани на самолети и ги връщаше в България. Този двоен стандарт на европейците е добре познат в историята и то не далечната! Ако европейците са толкова загрижени за интеграцията на това население, хайде, сигурно има 200-300 хиляди български цигани в Европа – интегрирайте ги! Направете ги добри немски, френски, австрийски граждани, пък нека се върнат като добри европейски граждани. Ние обаче сме длъжин онези цигани, които живеят в България, да ги направим добри български граждани, а това може да стане само по два начина – чрез образоавние и труд! И тук е проблемът, че подобни, като този посланик, на когото няма да запомня името, и някои бюрократи в Брюксел натискат моите колеги и им дават препоръки. И както казахте моите колеги от ГЕРБ предпочитат да са в добри отношения с Брюксел и не са решителни по този въпрос, но това е проблем, който касае България и българските граждани.

Лидерът на ВМРО добави, че например в Белгия са се възползвали от пандемията, разрушили са катуните на българските цигани и са ни ги върнали в България. Той добави: „Това европейско ли е? Значи в Белгия не може да има незаконни катуни, а в България може да има незаконни гета.

Но не призовавате към излизане от ЕС, а призовавате за повече критичност, нали, попита водещата Беновска.

Каракачанов отговори, че призовава ЕС да е отворен към реалните проблеми, а не някакви чиновници, които никой за нищо не е избирал, да налагат политики, които не засяга никого. Според него не може едни хора, които не носят отговорност, да ни налагат своите решения.

Най-важното послание на ВМРО.

Погледнете зрителите в очите и слушателите, които ни слушат по радиото – кое е най-важното, сърцевината на вашата кампания, попита водещата Илиана Беновска.

Красимир Каракачанов отговори:

Основното нещо е достойнството и самочувствието на българина! Без достойнство ти не можеш да си човек, ако си с мек гръбнак и се превиваш, ти не си човек, който ще бъде уважаван и от другите. А основният проблем на българската нация е демографската катастрофа.

Добре, Вие какво обещавате, попита Беновска.

Красимир Каракачанов отговори, че не обещава нищо, а е казвал много пъти какво трябва да се направи. Той обясни:

Семейното подоходно облагане вече е факт. Обещаваме необлагаемият минимум за едно дете, който е 450 лева, да стане 600 лева. Като казвам необлагаем минимум имам предвид за работещите семейства, да не бъркаме циганите в гетата, които не работят. Тоест да има данъчни облекчения за семействата, които имат деца. Разбира се много други неща могат да бъдат направени, като една политика подобна на тази в Германия, в Унгария, в Гърция, за трайно разселване на етническите българи от Украйна, от Молдова, които живеят в много по-лоши условия, а в Украйна и в една несигурна ситуация, да дадем на тези хора възможност да се заселят в България, да могат да се развиват, оземлим ги, гарантираме им едни нормални безлихвени кредити, за да могат да се установят трайно в България. По този начин от една страна стимулирайки раждаемостта, от друга страна връщайки в България традицонните български общности да балансираме тази демографска катастрофа,

с което завърши разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита“ по „Радио К2“ от 6-и март 2021 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: