Задържаха плевенчанин за взломна кражба в село Подем

09.03.2021 8:56

На 7 март 2021 година в 11:48 часа в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал, че от наследствен имот в село Подем е извършена кражба, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

По информация на тъжителя за периода от 28 февруари 2021 година до 11:40 часа на 7 март от избено помещение са откраднати водна помпа „Вида 4“, капак и лула за казан за изваряване на ракия, ел. кабели и 10 литра ракия. Незабавно са изпратени полицейски служители, които са извършили оглед на местопрестъплението. Установено е, че е проникнато след срязване на халки на катинара на вратата на мазата.

От гаражно помещение в същия имот чрез срязване на халки на катинар на входната врата е извършена кражба на меден казан за изваряване на ракия /130 литра/ и неработещи ел. помпа и ел. мотор – неустановена марка и модел. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК. От извършените оперативно – издирвателни меропирятия е установен извършителят на деянието – 55-годишен от Плевен. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Вещите са предадени с протокол за доброволно предаване и се намират на съхранение в полицията. Работата по случая продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: