Спира се плановият прием в болниците в област Плевен, тревожно расте заболеваемостта от COVID-19

08.03.2021 14:56

От 11 март се спира плановият прием на пациенти в болниците в област Плевен. Това е едно от решенията, взети на заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID 19, проведено днес с председател д-р Красимир Трифонов, зам.-областен управител. На срещата присъстваха представители на институции, имащи отношение към процеса на превенция, лечение и ограничение разпространението на заболяването, информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

Д-р Илиян Минчев, директор на РЗИ  – Плевен, е отчел тревожното покачване на заболеваемостта от коронавирурс в областта като към днешна дата тя е 563.26, което е доста голям скок с повече от 100 пункта в сравнение с 01.03.2021 г.

Ето и взетите днес решения от Областния кризисен щаб:

1.      Спират се посещенията и свижданията в болничните заведения на територията на област Плевен.

2.      От 11.03.2021 г. се спира плановият прием в болничните заведения в срок до 22.03.2021 г. (дата на следващото заседание на оперативния щаб) за територията на област Плевен.

3.      Задължително носене на маски в закрити помещения, както и на открито при провеждане на масови мероприятия. (пазари, тържища, концерти  и др.)

4.      Възможност за непосещаемост на деца в детските градини и деца в предучилищна възраст от областта, чиито родители имат възможност да ги гледат в къщи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: