Запалиха автомобила на кандидат-депутат от „Републиканци за България“ в Червен бряг

08.03.2021 15:35

За палеж на личния автомобил на кандидат за народен представител от ПП „Републиканци за България“ в Червен бряг съобщи днес на извънреден брифинг водачът на листата за 15-ти МИР – Плевен Владислав Николов. Инцидентът е станал тази сутрин, ден след като бе даден старт на предизборната кампания на републиканците в Плевен с водосвет, а след това и в Червен бряг.

Ние заявихме, че ще водим честна кампания, която да е състезание на идеи и програми, а не да има посегателства и опити за сплашване на хора, коментира Николов.

Потърпевшият Христо Гешов разказа, че тази сутрин около 5,30 часа той и семейството му са събудени от силен гръм. Оказва се, че гори гаражът и автомобилът вътре. Щетите са големи. Гешов бе категоричен, че не си прави пиар, каквито коментари вече са се появили, а автомобилът му няма каско.

Цялата ми къща и гаражът са с охранителни камери, на записите се вижда много ясно как автомобилът, който оставя подпалвача, както и самият подпалвач, записите са иззети и предадени на полицията в Червен бряг. Надявам се полицаите в Червен бряг и Плевен да си свършат работата, да бъде установена самоличността на поръчителите и извършителите, и тези хора да получат справедливо наказание, добави Христо Гешов. Аз от години казвам, че в Червен бряг има сериозен проблем, този проблем продължава, а аз като журналист или като политик преча на някой, коментира той.

Според Гешов няма друга причина освен политическа за днешния инцидент.

Заставаме зад колегата и призоваваме за нормална предизборна кампания, да побеждават хора с идеи, а не хора с насилие и се опитват да всяват страх в поддръжниците на една партия, категоричен бе Владислав Николов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: