Времето: днес – дъжд, утре – слънце и облаци

06.03.2021 8:38

Днес времето ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, предимно в централната част на Дунавската равнина. След обед в западната половина облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, на места временно силен вятър от северозапад. Вечерта в централните части на Дунавската равнина вятърът ще се преориентира от североизток и ще отслабне. Температурите ще бъдат почти без дневен ход – сутринта ще са между 5° и 7°, а през деня с 2-3 градуса по-високи.
Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а над 1400 м – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°. Максималната температура на 2000 м ще е около -5°.
В неделя сутринта по поречието на Дунав и в централната част на Дунавската равнина ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която до обед ще се разсее. В останалата част от региона през целия ден ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър – до обед от запад-югозапад, а след обед от север. Минималните температури ще бъдат между -4° и 0°. Максималните температури ще са между 7° и 9°.
Над западните части на Стара планина ще преобладава слънчево време, а над централните времето ще бъде облачно. Ще духа умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°. Максималната температура на 2000 м ще е около -6°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: