Проф. Румен Гечев: Платформата на БСП предлага алтернатива за развитието на България /видео/

05.03.2021 12:30

БСП ще спечели изборите. Това е единствената опозиционна сила и всеки разумен българин разбира, че отстраняването на срутището ГЕРБ от властта е възможно само чрез БСП. Съвсем естествено е, че нашите опоненти ще се опитат чрез лъжливи новини да атакуват техния основен противник и това е БСП. Така проф. Румен Гечев, водач на листата на Коалиция „БСП за България” за 15-ти МИР – Плевен коментира в предването „Денят ON AIR“, информацията, че има голям брой напуснали членове от организацията на БСП във Варна.

Проф. Гечев посочи, че предстои връчването на 42 членски карти и то само за седмица в БСП – Плевен. БСП се намира в добра форма, ние бяхме първите, които си обявиха листите и своята платформа, намираме се в добра кондиция. Отървахме се от няколко подводници, които създаваха проблеми и които както виждате изплуваха в чужди листи, което показва, че това очевидно са хора с не особено чисто сърце и са преследвали други цели, коментира кандидатът за депутат.

Не крия, че ми е особено приятно, че ще полемирам с колега професор и то вобластта намедицината, която е актуална в момента, каза Румен Гечев, визирайки проф. Григор Горчев, който е водач на листата на ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР – Плевен. В крайна сметка, подчерта той, битката се води между две коренно различни като философия партии като едната загуби народното доверие, тъй като според социологическите проучвания над 70% от българите изразяват недоверие към това правителство и искат промяна.

Нашата задача е да убедим избирателите, че платформата ни предлага алтренатива за развитието на България – не само за нейната икономика и социална сфера, но и за укрепване на държавността, на законността, за защита на националния ни суверинитет, в това число на нейните интереси в Брюксел, а не козируването на началниците там за сметка на българските икономически и политически интереси, категоричен бе проф. Гечев. И добави, че чува коментари кой какво щял да вземе от БСП, какви нови политически играчи са се появили. Никой не взима от никого. Всеки български гражданин е суверен и ние сме длъжни да направим всичко възможно, за да убедим избирателите, че БСП е тази, която може да смени системата. Ние се съсредоточаваме върху нашата платформа и трябва да си свършим работата – да я сведем до всеки избирател в страната, а те ще преценят кой отговаря на техните интереси, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” в Плевен.

Румен Гечев добави, че БСП ще води позитивна кампания, а състезанието с политическите опоненти ще  е на основата на платформи. Към момента нито една друга от основните политически сили не е представила своята платфрома, каза той.

Всеки избирател трябва да се интересува от платформите на партиите , както и от това, кое е изпълнено от тях. ГЕРБ управлява над 10 години и е добре да се види кое от тяхната платформа е изпълнено и кое не е, подчефрта кандидатът за народен представител.

Проф. Гечев изрази увереност, че след 4 април БСП ще управлява като най-вероятно това ще е в партньорство, но с кого – ще реши избирателят. „Очевидно няма как да управляваме с партия ГЕРБ, тъй като ние бяхме основният им опонент през тези 4 години. Ние няма да приемем отстъпелнения от ключови позиции в нашата платформа, тъй като е по-добре да останеш в опозиция, отколкото да изневериш на избирателите си. Не може да гледаш хората в очите, да им говориш едно и след 1 месец да направиш друго. Задължително в политиката трябва да има морал”, категоричен е проф. Румен Гечев.

Пълен запис на интервюто може да видите ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: