Започна ремонтът на водопроводната мрежа в село Бреница

05.03.2021 13:44
Започна дългоочакваният ремонт на водопроводната мрежа в с. Бреница. Днес бе открита строителната площадка на Първия подетап на изпълнението на проекта „Реконструкция на водопроводната мрежа в с. Бреница”, който е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, информират от Пресцентъра на Община Кнежа.
Подмяната на старите етернитови и стоманени водопроводи с нови тръби и фасонни части от съвременни материали, както и монтажа на достатъчен брой и арматури и регулатори на налягане, ще подобри експлоатацията на мрежата и ще доведе до значително намаляване на загубите на вода и честите аварии.
Първата копка днес бе направена от кмета на общината Илийчо Лачовски заедно с кмета на с. Бреница Лъчезар Желев. Гост бе Чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев – светило в областта на здравеопазването и медицината и скъп приятел на Кнежа.
„Изказвам още веднъж своите благодарности на министър-председателя г-н Бойко Борисов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Николай Нанков, които подкрепиха проектното предложение, в резултат на което голяма част от проблемите с водата в с. Бреница ще останат в миналото!
Благодарни сме на всички, които помогнаха за реализирането този проект! Думите се забравят, но направеното остава!“, казва Илийчо Лачовски.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: