НУ „Христо Ботев“ – Плевен празнува Трети март /видео/

03.03.2021 14:00

Цветелин Горанов, директор на училището, учители и ученици посетиха Панорама „Плевенска епопея – 1878“, поднесоха цветя пред Костницата и се поклониха пред паметта на загиналите руски воини и български опълченци.

Цветя бяха поднесени и пред Параклис – мавзолей „Св. Георги Победоносец“ в памет на загиналите руски и румънски воини в боевете около Плевен по време на Руско-турската война през 1877-1878 година.

С поздравителен адрес, директорът на НУ „Христо Ботев“ – Плевен се обърна към ръководството и екипа на Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Монреал, Канада. По повод Националния празник и 19-та годишнина от създаването на българското училище, четвъртокласници прочетоха посланието към сънародниците ни в Канада, с които са в партньорски отношения и работят съвместно за съхраняване на българския дух и традиции, популяризирането им и предаване на идните поколения.

Днес, когато честваме 143 години свободна България, всички отдаваме почит и се прекланяме пред саможертвата и смелостта на българските опълченци и руските воини, дали живота си за нашата страна.

Снимки: НУ „Христо Ботев“ – Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: