Кметът Георг Спартански: Днес ни обединява българският трицвет – бяло, зелено и червено

03.03.2021 13:39

Това, че днес сте тук показва, че вие сте българи не по силата на паспорта, а по силата на сърцето. С тези думи се обърна кметът Георг Спартански към стотиците събрали се на площад „Възраждане“ плевенчани, които въпреки че нямаше официално обявен тържествен ритуал почетоха загиналите за свободата на България и празнуваха Трети март. Когато човек се чувства българин, когато обича своята държава, няма пандемия или извънредна ситуация, която да го остави вкъщи и да му попречи да поднесе своя скромен букет на тези, които оставиха костите си, за да я има България, добави кметът на Плевен.

Грозно е, добави той, днес на нашия национален празник да се делим на политически цветове, на партии и коалиции, независимо че идват избори. Днес това, което ни обединява е българският трицвет – бяло, зелено и червено. Тук е моментът да кажа, че няма място за русофилство и русофобство, за политически боричкания и политически евтини спекулации, каза още Спартански.

„На Трети март се роди България след 5 века забвение. Нека да забравим дребните боричкания, ежбите и страстите, нека днес не се делим на министри, на депутати, на кметове, на съветници, нека бъдем обикновени българи, защото Плевен и България ще ги има и след нас. Нека се преклоним пред тези, които не се деляха на партии, на цветове, а имаха една велика мисия – да върнат България на българите и нашето племе да заеме своето политическо място на картата на Европа.

Нека да вярваме в по-доброто бъдеще на България, което не зависи от една партия, от една коалиция или от който и да е министър или депутат, зависи от обединените и задружни усилия на всички нас – милионите честни и достойни българи“, каза още кметът на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: