Д-р Калин Поповски: Ще се борим за поне две депутатски места от Плевен

02.03.2021 15:43

Ще се борим за поне две депутатски места от 15-ти МИР – Плевен. Това заяви днес на пресконференция д-р Калин Поповски, настоящ депутат и втори в листата на ВМРО – БНД за Плевен. Ще припомним, че водач на листата е вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Д-р Поповски представи кандидатите в листата като акцентът бе върху гражданската квота – експерти в различни професионални области, които участваха също в пресконференцията.

Това са Десислава Иванова, експерт по сигурността и общински съветник, ген. Валентин Буров, д-р Венцислав Грозев, председател на Съвета на директорите на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен и Георги Татарлиев, банкер.

Д-р Поповски припомни, че през изминалия мандат са осигурили на два пъти по 1 милион лева за Университетската болница „Д-р Георги Странски“. Първият е вложен за ремонти на материалната база. Вторият е инвестиран за апарат от най-ново поколение за инвазивната кардиология, който от вчера вече работи. Д-р Калин Поповски подчерта и приносът на Красимир Каракачанов и ВМРО Плевен да има най-големият у нас войнишки паметник за героите от Дойран, както и за възстановяването на ВВВУ в Долна Митрополия. Също благодарение на подкрепата на министър Каракачанов Плевен получи 1 милион лева за поддръжка на парка „Кайлъка“, както и бе изграден временен понтонен мост над река Искър при село Чомаковци, каза още народният представител.

Според д-р Поповски ВМРО ще води позитивна и отворена към хората кампания. Той маркира и някои от основните проблеми, които стоят за решаване пред Плевен и региона и то в най-скоро време като околовръстният път на града, АЕЦ „Белене“ и  други. По отношение на здравеопазването ВМРО има ясна визия за нужните промени, в момента то е недофинансирано с около 60 на сто.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: