Трима надрусани шофьори засечени за ден в Плевенско

02.03.2021 9:43

Трима шофьори, седнали зад воланите на автомобилите си след употреба на наркотици, са засечени за един ден в област Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 1 март 2021 година в 10.15 часа в град Долни Дъбник е спрян „Опел Вектра“ с водач – 26-годишен от село Садовец. При извършената проверка с техническо средство „Drug check 3000“ е установено, че е под въздействието на наркотични вещества – метамфетамин, марихуана и амфетамин. На нарушителя  е издаден талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

Вчера в 13.38 часа в град Кнежа на улица „Димитър Бутански“ е спрян „БМВ 525 Д“, управляван от 26-годишен. При извършената, проверка на водача с техническо средство „Drug check 3000“, уредът е отчел положителен резултат за употреба на метамфетамин и амфетамин. 26-годишният е дал проба за медицинско изследване във ФСМП – Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

На 1 март 2021 година в 10,25 часа в областния град на улица „Дойран“ е проверен с техническо средство 26-годишен от село Глава, водач на лек автомобил „Фолксваген Поло“. „Drug check 5000“ е отчел положителен резултат за употреба на метамфетамин и канабис. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Уведомен е дежурен районен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК, по което работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: