В ДГ „Юнско въстание“ – Плевен посрещнаха Баба Марта

01.03.2021 14:27

Традиционно, с пита и мед, децата от  група „Дъга“ на детска градина „Юнско въстание“ посрещнаха  Баба Марта. С  песни, хоро, приказка и драматизация те я поздравиха, а тя ги дари с пъстри мартеници.

За децата, участието в тези празници представлява не само придобиване на знания и опит, но и емоционално осмисляне на значението на българските обичаи и мястото им в тях. Целта на педагогическия екип е утвърждаване на детската градина като среда за културна, възпитателно-образователна работа, творчество и приучаване към християнски и общочовешки добродетели в духа на националните традиции.

Децата от група „Том и Джери“ с интерес слушаха и научиха за легендите за мартениците и  тяхната символика. Специално за Баба Марта сами направиха мартенички, от прежда и хартия, които дариха с пожелание за здраве. Момчетата и момичетата от група „Слънчо“ се подготвяха за празника от дни. С много вдъхновение, творчество и любов, заедно с родителите си, изработиха оригинални мартеници, които подредиха в специална изложба. Днешният 1-ви март в ДГ „Юнско въстание“ беше празник – с детски смях и много настроение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: