Времето: днес – слънчево, в неделя – облачно!

27.02.2021 7:56

Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта за кратко в районите близо до Дунав и около водните басейни ще се образуват мъгли. Вечерта от север ще започне заоблачаване. В централните части на Дунавската равнина през нощта срещу неделя ще превали дъжд. До обед ще духа слаб вятър от запад. След обед вятърът ще бъде умерен, а на места по западното течение на Дунав до силен вятър от северозапад. Вечерта в централните части ще се преориентира от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималните температури ще са между 13° и 16°.
Над западните и централни части на Стара планина до обед ще преобладава слънчево време, а след обед ще се заоблачи и през нощта срещу неделя, главно в централната част ще вали дъжд, а над 1200 м – сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10°. Максималната температура на 2000 м ще е около -1°.
В неделя до обед ще преобладава облачно време, но в крайните западни райони облачността ще е разкъсана. След обед облачността ще се разкъса и в западната половина на Дунавската равнина ще бъде предимно слънчево, а в централната ще има разкъсана облачност. На отделни места в централните части ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 3° и 5°. Максималните температури ще са между 7° и 10°.
Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде облачно и главно в централната част ще вали сняг. Ще духа умерен вятър от север. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3°. Максималната температура на 2000 м ще е около -7°.
Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: