Стефан Бурджев: Искаме да покажем на нашите съграждани, че е възможна една по-справедлива държава, без корупция

24.02.2021 9:50

„Аз и моите колеги, които живеем и работим в Плевенския регион, ежедневно през последните 4 години на този мандат сме работили, следвайки правилата на нашата партия, имайки личен морал и авторитет, застъпвайки различни каузи в региона“. Това каза в ефира на „Делници“ по Евроком Стефан Бурджев, член на ИБ на БСП и депутат.

Народният представител, който е и втори в кандидатската листа на БСП за 15-ти МИР – Плевен за предстоящите парламентарни избори, коментира две свои лични битки, които е довел до успешен край и са предотвратени големи екологични катастрофи. Пресякох незаконен добив в големи размери на интертни материали близо до река Вит в община Долна Митрополия в местност от НАТУРА 2000 и то на цената на лични проблеми, обясни Бурджев. След неговия сигнал и предоставени документи случаят е предаден на Прокуратурата. Другият разрешен проблем е свързан със завода-замърсител до село Черквица, чийто отпадъци са изливани в река Осъм, а по този начин достигат и до река Дунав.

Това е една част от моите големи битки срещу корупцията и липсата на контрол в екологията, подчерта депутатът от БСП.

Чувствам се зле, че Плевен е един от регионите, подминавани от управляващите, заяви още Стефан Бурджев. И даде пример с това, че се строят стадиони и спортни зали в далеч по-малки градове от Плевен и то за милиони левове. А в Плевен има завършен етап от изграждането на многофункционална спортна зала, за която са нужни 9 млн. лв. В същото време се раздават милиарди от бюджетен излишък.

Бурджев не подмина и темата за АЕЦ „Белене“, изключително чувствителна за Плевенски регион. Той коментира, че крайното решение е на Народното събрание, а БСП ще се бори етап по етап да се върви към успешен финал на проекта.

По отношение на предстоящата предизборна кампания на БСП Стефан Бурджев подчерта, че тя ще е разумна, балансирана и позитивна. Ние искаме да покажем на нашите съграждани, че е възможен свят и без ГЕРБ, че е възможна една по-справедлива държава, без корупция, категоричен бе народният представител.

Цялото интервю може да видите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: