Калина Георгиева от 4Б клас е първият SPELLING BEE JUNIOR CHAMPION в НУ” Патриарх Евтимий”

21.02.2021 12:09

Вълнуващ беше съботният ден в НУ ”Патриарх Евтимий”– Плевен. За първа година в училището се проведе състезание по спелуване на английски език SPELLING BEE JUNIOR 2021 .Думата “ uniform” донесе победата на четвъртокласничката Калина Василева. Нейни подгласници и достойни опоненти са Божана Христова от 4а и Симеон Киляфски от 4в, които се класираха на второ и трето място.
В състезанието участваха деца от 3 и 4 клас, които в продължение на 4 месеца трябваше да научат 250 думи . Думите са съобразени с учебната програма по английски език в начален етап. Всички участниците се представиха достойно в оспорвани 18 рунда. Победителката от училищния кръг ще участва в националното състезание SPELLING BEE JUNIOR CHALLENGE, което ще се проведе през месец май и ще се бори с представители на още 68 начални училища.


Всички участници получиха грамоти и химикалки от организаторите от Фондация „Корпус за образование и развитие“, а класиралите се на първо, второ и трето място получиха и допълнителни награди, осигурени от директорката на училището г-жа Весела Йотова. Тя поздрави участниците за отличната подготовка и показаните знания по английски език, както и подготвилите ги учители г-жа Лилия Дамянова и г-жа Любка Иванчева.
Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ в партньорство с фондация „Америка за България”. Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието и науката и Посолството на САЩ. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. За втора година се провежда и състезание за малките ученици Spelling Bee Junior.
Информация и снимки: НУ” Патриарх Евтимий”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: