Депутатът Стефан Бурджев с въпроси към министър Аврамова за пътища в област Плевен /видео/

20.02.2021 9:50

Депутатът от БСП Стефан Бурджев се обърна с актуални въпроси от трибуната на Народното събрание за състоянието на пътища в област Плевен към министъра на МРРБ Петя Аврамова. Става въпрос за две пътни отсечки, изключително натоварени, а в същото време в много лошо състояние и с реална опасност от възникване на сериозни инциденти.

Първият въпрос на депутата Бурджев касае републикански път III – 1307. Той е с 13,4 км дължина, преминава през три населени места – Ставерци, Староселци и Искър в община Искър. Проблемът е голям, хората са в безизходица. В двете села са закрити училищата и детските градини и транспортът на децата се осъществява с училищни автобуси до общинския център Искър. Огромен е трафикът на тирове, които се опитват да излязат на първокласния път София – Русе. Пътят е обрасъл, няма възможност за разминаване между по-големи превозни средства, има дълбоки дупки и пропадания, подчерта в изказването си народният представител. И апелира да се вземат спешни мерки за ремонт.

В своя отговор министър Петя Аврамова подчерта, че третокласните пътища на територията на страната в по-голямата си част са в недобро състояние. Поддръжната им е свързана с голям ресурс, но не се подценява значението им.  Конкретно за този път през миналата година са извършени по него ремонтни дейности за близо 582 000 лв. И през настоящата година ще бъдат полагани усилия за подобряване на път III – 1307, увери министър Аврамова.

Вторият въпрос на Стефан Бурджев е за пътя от град Искър през село Писарово до село Горни Дъбник до първокласния път София – Варна. Как да обясним на хората, че те плащат солидарно данъци и такси, но все трябва да чакат пътищата им да бъдат оправени, коментира депутатът. Тук министър Аврамова обясни, че има недостиг на средства от държавния бюджет.

В реплика Стефан Бурджев подчерта, че в област Плевен хората с нищо добро няма да запомнят министър Аврамова и нейния предшественик Николай Нанков.

Ето и линк към видеата с въпросите на Стефан Бурджев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: