Плевенчани сведоха глави пред величието на Апостола на свободата /снимки/

19.02.2021 13:03

Днес, когато се навършват 148 години от обесването на Васил Левски, десетки плевенчани се събраха пред паметника му в центъра на града. Въпреки, че нямаше официален ритуал заради въведените противоепидемични мерки, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса, малки и големи положиха цветя пред мемориала и запазиха минута мълчание в памет на най-великия българин за всички времена.

Сред дошлите днес да изразят своята почит бяха областният управител Мирослав Петров, председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, бриг. ген. Юлиян Радойски, началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, кметът Георг Спартански и неговият екип.

Денят на обесването на Левски трябва да бъде ден за равносметка какво всъщност от заветите му се изпълнили в скромното си ежедневие, каза след като се поклони пред паметника на Апостола на свободата кметът Георг Спартански. Ние не можем да крачим със стъпката на Левски, защото тя е гигантска в духовните си измерения, но нищо не ни пречи да следваме посоката, която ние е оставил Апостола, добави Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: