Ученици на НУ „Христо Ботев” – Плевен с онлайн инициатива, посветена на годишнината от гибелта на Левски

19.02.2021 13:46

По повод 148 години от гибелта на Васил Левски, днес  ученици от НУ „Христо Ботев“ – Плевен, заедно с Цветелин Горанов – директор на училището и учители, поднесоха цветя пред паметника на Апостола в центъра на града.

Четвъртокласниците от НУ „Христо Ботев“ подготвиха специално и като невероятни актьори представиха чрез онлайн среща пред деца от подготвителните групи на детски градини в гр. Плевен и гр. Варна, учениците от СУ „Христо Ботев“, гр. Враца и РУО – Плевен драматизация по произведението „Синеокият рибар“ и заедно с тях изпълниха песни, посветени на Апостола на свободата. На свой ред децата рецитираха стихове за Левски, а за финал показаха и своите знания в кратка викторина.

В мероприятието взеха участие децата от детските градини, като отправиха поздрав с песни и стихове, посветени на Васил Левски.

Албена Тотева – началник на РУО – Плевен поздрави домакините за прекрасната инициатива и всички участници с пожелания да бъдат здрави и все така успешни.

Инициативата е осъществена от екипа на четвърти клас – Наталия Ботева, Мариана Христова, Ваня Алексиева, Йонита Милова, Йоана Стойкова и Валентина Николова – учител по музика.

Въпреки усложнената ситуация и невъзможността за пряк контакт и събирането на много хора на едно място, ръководството и екипът на НУ „Христо Ботев“ – Плевен осъществиха онлайн мероприятието, в което деца, ученици, учители, служители на образователни институции заедно да сведат глава и да отдадат почит пред делото и саможертвата на героя, да разкажат за смелостта и величието му.

Снимки и информация: НУ „Христо Ботев” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: