Неправоспособен шофьор с нерегистриран автомобил е спрян в Плевен, в багажника – наркотици

19.02.2021 9:47

Неправоспособен водач с нерегистриран автомобил, съхраняващ в багажника метаамфетамин, е бил засечен при полицейска проверка в Плевен. Вчера в 22:10 часа на улица „Еделвайс“ е спрян „Мерцедес Е220“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Установена е самоличността на водача – 41-годишен плевенчанин. В хода на проверката е изяснено, че регистрационните табели, поставени на колата са издадени за друго МПС – друг „Мерцедес Е220“, а управляваният автомобил не е регистриран по законния ред. Оказало се, че шофьорът е без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние, с влязло в сила наказателно постановление. В багажно отделение на „Мерцедес“-а е намерен полиетиленов плик с размери 10х7см, съдържащ бледо жълто кристалообразно вещество.

По данни на плевенчанина – метамфетамин, с приблизително тегло – 5 грама. 41-годишният е отказал проба с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт. Извършен е оглед. Веществото и автомобилът са иззети. Предстоят експертизи на наркотика. Нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Сезирана е прокуратурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: