Bwin дава предимство на Фиорентина в домакинството на Специя

18.02.2021 8:27

В петък стартира 23-ия кръг в италианската Серия А със срещата между отборите на Фиорентина и Специя от 19:30 часа на „Стадио Артемио Франки“ във Флоренция. Онлайн букмейкърътBwinочаква домакините да спечелят трите точки. Фиорентина е фаворит в двубоя според коефициентите на Bwin в 7Sport, като предстои да видим дали ще оправдае очакванията. „Виолетовите“ влизат в двубоя след две поредни поражения, докато техният съперник е на гребена на вълната след победата срещу Милан през уикенда.

Домакините от Фиорентина се смъкнаха в класирането на Серия А след слабите си резултати напоследък. Те заемат 16-ото място с 22 точки до името си и са на седем пункта от зоната на изпадащите. Фиорентина изигра разочароващ мач в миналия кръг при визитата на Сампдория. „Виолетовите“ допуснаха поражение с 1:2 в Генуа, като единственото попадение за тях вкара сръбският нападател Душан Влахович. Единствено той се представя на ниво за Фиорентина през 2021 година, след като е вкарал четири попадения в девет мача. Трябва и съотборниците му да подобрят формата си, за да може отборът да прогресира в класирането. В последното си домакинство в Серия А, Фиорентина загуби с 0:2 от Интер. Преди това отборът направи реми 1:1 като гост на Торино и спечели с 2:1 у дома срещу Кротоне. Фиорентина е постигнала една победа в последните си три домакинства, като на два пъти за този период се изправи срещу Интер. Предстои да видим дали въпреки колебливата форма у дома, букмейкърът Bwinще познае, че Фиорентина ще стигне до успеха срещу Специя.

Гостите дишат много по-спокойно и феновете им са оптимисти, че отборът ще запази мястото си в Серия А. Специя се изкачи до 13-ото място в класирането на италианския шампионат с актив от 24 точки. Отборът, в който се състезава българският нападател Андрей Гълъбинов, спечели последните си две срещи в първенството. През миналия уикенд Специя шокира Милан, след като го победи с 2:0 у дома и по този начин „росонерите“ сдадоха първото място. Маджиоре и Бастони се разписаха за „бяло-черните“, а Андрей Гълъбинов остана резерва. Българинът не е в най-добрата си форма и не игра в последните два мача на своя тим. Без него Специя се наложи и при визитата на Сасуоло с 2:1 на 6 февруари. В последните си четири гостувания, отборът е записал две победи и две загуби. Специя вкара впечатляващите 10 попадения в тези срещи, като в същото време допусна девет гола. Гостите са доста резултатни и може да очакваме от тях да вкарат попадение на „Стадио Артемио Франки“, като ще се стремят да запишат трета поредна победа в лигата.

Предстоящият мач между Фиорентина и Специя ще бъде едва втори в историята на съперничеството им. През октомври те се срещнаха за първи път в двубой от 4-ия кръг на Серия А и резултатът на стадион „Алберто Пико“ беше 2:2. Букмейкърът Bwinотново бе дал сериозно предимство на Фиорентина, но „виолетовите“ не успяха да спечелят срещу новака в елита. Дали историята ще се повтори и в петък? Този двубой не е лесен за прогнозиране на краен изход, но има всички предпоставки, че отново ще се получи резултатен мач. Три от последните четири двубоя на Фиорентина са предложили попадения в двете врати. Специя пък вкара цели десет гола на чужд терен в последните си четири двубоя. Изминалите три гостувания на отбора завършиха с размяна на попадения, така че със сигурност двубоят на „Стадио Артемио Франки“ ще бъде много интересен за наблюдаване и може да се получи голово зрелище.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: