Плевен сред областите с най-много заети легла с неусложнени пациенти с COVID-19

18.02.2021 10:26

Плевен сред областите с най-много заети легла с неусложнени пациенти с COVID-19. Това стана ясно от данните, представени днес от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време редовния седмичен брифинг на Националния оперативен щаб.

„40% са заети леглата за неусложнени пациенти. Заетостта на интензивните легла към днешна дата е 42%. Най-висок процент заети интензивни легла са в Благоевград, Разград, Силистра, София-област и Хасково. Най-висок процент заети легла за неусложнени пациенти са в Благоевград – 81%, 57% – в област Плевен“, каза министърът.

Ще припомним, че в последните дни постепенно се увеличават лекуваните с COVID-19 пациенти в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Към края на януари средно на ден те са били около 40, а вчера техният брой бе 68.

По заболеваемост България запазва 25-о място в Европа и 5-о на Балканите. По смъртност страната ни се нарежда на 15-о място в Европейския съюз. В България все още нямаме регистрирани случаи от новите южноафрикански и бразилски видове на коронавируса, категоричен бе главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: