Деца от Плевен са национални шампиони в конкурс за STEM науки в България

16.02.2021 11:35
Деца от Плевен станаха национални шампиони в конкурс на Министерството на образованието за STEM науки в България в дисциплината „STEM Инженеринг“, информират от Пресцентъра на местната администрация.
Никол Павлова, Дочко Чалъков, Асен Страшилов, Андреа Иванова, Деница Динкова, Цветин Калчев са петокласници от ОУ„Васил Левски“ – Плевен, а в свободното си време се обучават в академията по роботика RoboticsLab Academy.
Плевенските деца представиха проект „Опазване на морското дъно“, за който бяха конструирали и програмирали робот с функции да локализира отпадъците, които бяха разположени върху макет на морското дъно и да ги пренесе на сушата. За тази разработка всички деца бяха наградени с медали и грамоти, имаха и възможност да напишат есе, в което да опишат с подробности техния проект. Есетата на националните шампиони във всички дисциплини ще бъдат публикувани във второто издание на книгата „STEM ученически проекти“. В конкурса са взели участие над 300 деца от цялата страна.
В категория „STEM учител“ един от преподавателите в RoboticsLab Academy – Теодор Николов, спечели наградата „STEM учител“ за област Плевен и възможност да публикува своя статия на тема „Въздействието на иновациите в образованието върху глобалния проблем с опазване на морското дъно“ в първото в България списание за STEM науки „STEM в България, Европа и света“.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: