През март трябва да започне дело за грабеж с жестоко убийство на мъж в плевенско село

16.02.2021 10:19

Нова дата е насрочена за старт на дело срещу петима, обвинени в грабеж и жестоко убийсто на мъж в плевенско село. Вчера състав на Плевенски окръжен съд е разгледал наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура, срещу Р.Р., М.М. и И.С., всички от село П., област Плевен, обвинени в това, че на 04.12.2017 г. в съучастие с непълнолетните извършители М.А.М. и И.Р.С., са отнели чужди движими вещи от владението на собственика им –П.Ц. на обща стойност 532,84лева, с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това употребили сила и грабежът е придружен с убийство.

Вчерашното съдебно заседание е насрочено като разпоредително, в което са обсъдени въпроси, важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. Делото ще протече по общия ред, т.е. с разпит на лицата от списъка за призоваване към обвинителния акт, информират от Пресцентъра на Съда в Плевен.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 15.03.2021 година, за която дата са призовани част от свидетелите по делото, за да няма струпване на хора, с оглед  обявената епидемиологична обстановка в страна и спазване на мерките за безопасност.

Обвинителният акт по делото е внесен от Прокуратурата през 2019 г. През 2020 г. също е имало насрочени рзпоредителни съдебни заседания, едното, от които не се е състояло заради неявяване на съдебен заседател.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: