Разкриха извършителите на кражби от магазини в Буковлък, единият – непълнолетен

12.02.2021 9:47

18-годишен и 16-годишен са задържани от плевенски полицаи за кражби от магазини в село Буковлък, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 8 февруари в полицията е получен сигнал за извършени две взломни кражби на магазини за хранителни стоки. Престъпленията са станали в нощта на 7 срещу 8 февруари. Местопроизшествията са посетени от служители на Първо РУ – Плевен. Извършени са огледи. Установено е, че в първото помещение е проникнато след взломяване с техническо средство на входна PVC врата, а във втория търговски обект – след разбиване на прозорец от PVC дограма. Откраднати са над 100 кутии с цигари от различни марки, хранителни продукти и оборотни парични суми в монети и банкноти с различен номинал.

В резултат на незабавни оперативно- издирвателни действия, служители на Първо РУ разкрили извършителите – двама местни жители – на 18 години и на 16 години. Пълнолетният е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Част от инкриминираните вещи са намерени и са на съхранение в полицията. Сезирана е Районната прокуратура в Плевен. Работата по документиране на престъпленията продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: