В Червен бряг наградиха производителите на най-добри домашни вина

12.02.2021 12:38
Традиционният конкурс за най-добро домашно вино се проведе в навечерието на Трифон Зарезан. Той се организира от НЧ „Н.Й. Вапцаров 1908”, а наградният фонд за победителите осигури Община Червен бряг, информират от местната управа.
Тази година в конкурса се съревноваваха 27 вина – 16 червени, 10 бели и едно розе.
Пробите оценяваше компетентно жури, с председател – гл. асистент д-р Димитър Димитров от Института по лозарство и винарство – Плевен и членове Христо Ангелов и Илонка Тонова.
Ето и победителите:
За Цар на винарите и победител в конкурса бе провъзгласен Кирил Петров. Неговото червено вино, по думите на журито, имало най-балансиран аромат, добре изявен цвят и липса на окисление.
На второ, място при червените вина, наградата грабна Пламен Канджев, а на трето място бе класирано виното на Христофор Маринов.
При белите вина:
Първо място за Красимир Сълев;
второ – Йордан Иванов;
трето – Валентин Иванов.
Поощрителна награда бе присъдена за розето, предоставено от Теодор Вутков.
За всички тях организаторите бяха осигурили медали, грамоти и предметни награди.
Председателят на журито се обърна към присъстващите с думите – „Пийте червено вино, то е с висока антиоксидантна активност и висок инхибиторен ефект и според научни изследвания – помага за възстановяване след боледуване от коронавирус. Консумирайте вино, правете го, влагайте любов в него – това ще ви донесе здраве!”.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: