ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров” – гр. Левски става все по-модерна

11.02.2021 16:02
Активно продължава процесът на осъвременяване и обогатяване на материално-техническата база на ПГССТ „Никола Йонков Вапцаров” – гр. Левски. След като се сдоби с модерно автосервизно и диагностично оборудване и нов учебен трактор NEW HOLAND (машина, освен с много добри технико-икономически и екологични показатели, така също и с луксозно оборудвана работна кабина за водача), дойде ред и за нов учебен автомобил.
В края на миналата година в професионалната гимназия пристигна чисто нов учебен лек автомобил DACIA Logan MCV, производство 2020 година.
Всички придобивки са от реализация на спечелени проекти по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”.
По последния проект, който е на стойност 80 000 лв., освен автомобила е осигурено и закупуване на разнообразен набор от съвременни земеделски машини – плуг, валяци, сеялка, торачка и пръскачка.
Проектите се разработват и успешно се реализират от екипи на ПГССТ.
„Благодарим на всички фирми за оказаната финансова помощ при съфинансиране на проекта и на Община Левски за експертното съдействие при провеждане на обществените поръчки! Честито на учениците и учителите в ПГССТ, които на практика ще преподават, усвояват и прилагат знания на съвременни и модерни машини!“, казват от гимназията.
Снимки: ПГССТ – град Левски
#тагове:

НАЙ-НОВИ: