Плевенска филхармония представя тази вечер „Любов“ под диригентството на Йордан Камджалов

11.02.2021 7:33
Тази вечер от 18:00 и 20:00 часа в НЧ „Съгласие” почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до поредната вечер, създадена от Плевенската Филхармония заедно с маестро Йордан Камджалов и специалното участие на актрисата Деси Тенекеджиева.
Не за първи път Плевенската филхармония подава ръка на младостта и таланта.
Публиката ще има възможността да се наслади на изумителните млади творци – лауреати на Фондациите “Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“:
Лора Маркова – цигулка
Георги Димитров- Жожо-китара
Сара Чакърова – маримба
Сион Найман – виолончело
Мария Славова – сопран
Всички те са сред най-изявените млади музиканти в областта си и носители на редица елитни международни отличия. Номинирани или носители на най-престижния приз за млади таланти в България – Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“. Една от  специалните им награди по време на годишната Церемония на едноименната Фондация, чийто председател и вдъхновител е Деси Тенекеджиева, беше участието им в този прекрасен музикален проект, под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов.
В началото на тази година и четиримата даровити инструменталисти получиха поредното признание – номинацията им за „Млад музикант на годината 2020“ на предаването „Алегро Виваче“ на БНР. В спектакъла специално участие ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева, която ще потопи публиката в магията на любовта, чрез избрани поетични мисли.
Повече за събитието:
Под диригентството на Йордан Камджалов, Плевенската филхармония ще изпълни Симфония No.2 за струнен оркестър в ре мажор от Феликс Менделсон. Благодарение на оригиналната концепция на диригента, публиката ще има възможността да чуе за първи път Четирите годишни времена от Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело, и китара, освен на цигулка.
Сопраното Мария Славова ще претвори песента на Солвейг по драматичната поема на Ибсен – “Пер Гинт” от Едвард Григ. Да интерпретира мащабни творби от Чайковски, Брамс, Орф, Стравински, Вагнер, Малер, Хиндемит или Брукнер е често явление, в професионалния живот на маестро Йордан Камджалов. Крупните форми – опера, меса, симфония, кантата, реквием и др., са предпочитани от него, а публиката винаги е прикована от забележителното му сценично присъствие, прочит, дълбочина и сила на внушението. Специалистите не пестят
позитивните си оценки: „едва ли има стил и музикална композиция, която не може да бъде претворена по разтърсващ начин от този невероятен талант”, „високо и изискано художествено ниво” или „Камджалов оформя всяка фраза до пълното й съвършенство”…
Билетите са налични в билетните каси на Плевенска Филхармония.
Концертът ще се състои при спазване на всички противоепидемични мерки и максимална заетост на залата от 30%.
Носенето на маски е задължително!
#тагове:

НАЙ-НОВИ: