Мартин Митев: В условията, в които сме, трябва стриктно да съобразим разходите с възможностите за приходите

11.02.2021 11:56

„В условията, в които предстои да приемем Бюджет`2021 на Община Плевен, не можем да си позволим разточителство в разходната част и трябва стриктно да се съобразим с възможностите за събиране на приходната. Предложеният проект за бюджет на Общината е стъпил на здравата основа на миналогодишния, който също беше в условията на ковид кризата.“

Това заяви председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев във връзка с предложения проект за бюджет на Община Плевен за финансовата 2021 г. Заедно с общински съветници Мартин Митев се включи в публичното обсъждане на финансовия план, провело се в зала „Катя Попова“.

„Тази година не се очертава да бъде по-различна от обстановката, в която работехме и миналата, което налага и определени рестрикции. Но искам да подчертая, че това няма да бъде за сметка на данъчната тежест върху гражданите. Т.е. няма да има увеличение на данъците и таксите за гражданите и фирмите в общината. Ще се опитаме в максимална степен да се вместим в рамката, очертани в предложения проект за Бюджет`2021. Този проект е стъпил на здравата основа на миналогодишния бюджет, който също беше в условията на ковид кризата. Съобразен е и с евентуално намалените приходи тази година. Ако тази ситуация отмине, на което всички се надяваме, и вследствие на това преизпълним приходната част – винаги с решение на Общинския съвет това преизпълнение на приходите може да бъде насочена там, където има най-голяма финансова необходимост. Но към момента трябва да бъдем изключително предпазливи. В условията, в които предстои да приемем Бюджет`2021, не можем да си позволим разточителство в разходната част и трябва стриктно да се съобразим с възможностите на Общината за събиране на приходната част“, коментира Мартин Митев.

Общо 125 643 919 лв. е размерът на проекта за бюджет на Община Плевен за текущата 2021 г. Приходите за държавни дейности са 84 887 071 лв.,  местните приходи – 40 756 848 лв.

Предстои обсъждане на Бюджет`2021 на Община Плевен в постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, след което и на заседание на местния парламент.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: