Топлофикация – Плевен пусна брошура с полезни съвети за абонатите

10.02.2021 11:25

Демонстрирайки желанието си да работят в полза на клиентите, през миналия месец от Топлофикация – Плевен направиханещо изключително полезно – създадоха специална информационна брошура за разумно разходване на топлинна енергия.

„Нарекохме брошурата „Практични съвети за разумно използване на топлинна енергия и за намаляване на сметките, без нарушаване на комфорта на клиентите“.  Целта ни беше от заглавието да става ясно, че въпросното „четиво“ ще бъде в полза на всички, ползващи централно отопление в домовете си, а и на работа“ обясни изпълнителният директор инж. Йордан Василев.

Директорът гарантира, че подредените в списък девет съвета са доказани и работещи, защото са разработени от най-добрите специалисти в Топлофикация Плевен с дългогодишен опит.

Сред препоръките на Топлофикация е поместен съвет, според който за постигане на икономия, вентилите на радиаторите е добре да се държат на средна позиция. Експертите съветват, че с един радиатор е препоръчително да се отоплява конкретна стая, а не и съседните. От дружеството препоръчват температурите в спалните през нощта да са по-ниски, защото така комфортът за спящите е по-голям.

„Ако искате да се проветри помещение, вентилътна радиатора се завърта на знак „Звездичка“. След това прозорците се отварят широко за пет минути. Искам да подчертая, че термостатичният вентил не трябва да се оставя дълго време под прякото действие на студения въздух, защото тогава той се отваря автоматично на максималната степен и консумацията на енергия от радиатора е много голяма“ каза инж. Василев.

Пълната брошура със съвети плевенчани могат да намерят на сайта на Топлофикация Плевен,  на място в клиентските центрове или да получат при желание на своя имейл адрес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: