Масирани проверки за бракониери край водоемите в област Плевен

10.02.2021 16:06

През последните дни служители на РК – Плевен извършиха множество проверки и наблюдения за нерегламентиран стопански риболов на водоемите в областта, както и по пътищата за незаконен превоз на риба. За това информират от Пресцентъра на ИАРА като посочват най-фрапиращите нарушения.

На 21.01.2021 г. екип от инспектори на РК Плевен, съвместно със служители на Второ РУ – гр. Плевен, след спиране на лек автомобил за проверка установяват в багажното отделение на автомобила риба, поставена в найлонови чували с общо тегло 67,500 кг. Лицето, превозвало рибата не е представило на контролните органи необходимите документи, съгласно изискванията на ЗРА. Рибата е иззета и дарена на Социален патронаж град Долни Дъбник. На нарушителя е съставен АУАН.

При извършена проверка по бреговете на река Искър, в близост до гр. Койнаре, инспекторите на РК Плевен забелязват автомобил спрян до брега на реката. Контролните органи разпознават автомобила и водача, който е системен нарушител на ЗРА. След като инспекторите наближават местонарушението, бракониерът потегля с автомобила и в последствие изхвърля винтери, риба и кепче. Рибата е върната обратно във водата, а уредите са иззети. Нарушителят е призован за съставяне на АУАН.

На 29.01.2021 г. след подаден сигнал на тел. 112 за незаконно поставени мрежи в язовир Горни Дъбник, служители на РК Плевен извършиха проверка на посоченото в сигнала място. В хода на проверката е установен нарушител и мрежа с дължина 90 м. с улов в нея на риба от вида сребриста каракуда, бяла риба и скобар. Рибата е върната обратно във водата. На нарушителя е съставен АУАН за нарушаване разпоредбите на ЗРА. ИАРА Плевен изказва специални благодарности на надзорниците на РС „Ручина“ за оказаното съдействие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: