Кнежа ще получи средства за модернизация на Общински социален комплекс ”Майка Кухня“

10.02.2021 14:18
Община Кнежа ще получи финансови средства по проект за модернизация на материалната база на Общинския социален комплекс ”Майка Кухня“.
Финансирането идва точно навреме, в момент, когато в Общинския социален комплекс се приготвя храна за 300 потребители по проект за осигуряване на безплатен топъл обяд на нуждаещи се лица и за 213 абонати на Домашен социален патронаж. Кухнята приготвя и храна за обяд на 67 ученици. С доставката на новото кухненско оборудване и обзавеждане ще се модернизира материалната база, което от своя страна ще доведе до пестене на електроенергия, средства и време за приготвяне на храна, информират от местната управа.
Общата стойност на проекта е 35 737 лв. От тях 32 163,30 лв. са осигурени от Фонд „Социална закрила“ по Целева програма „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария“. Общинското съфинансиране е в размер на 3 573,70 лв. Със средствата е предвидено закупуване и монтиране на съвременно високотехнологично, екологично и енергоспестяващо оборудване и обзавеждане, с цел осигуряване на по-добри условия на труд на работещите в кухнята и повишаване качеството на приготвената храна. Ще се достави нова електрическа пекарна на три нива, газов котлон с 4 горелки, конвектомат за готвене с пара, 2 броя електрически скари, професионална съдомиялна, както и обзавеждане на кухненския блок с хладилен шкаф, работни маси и кухненски мивки.
Модернизацията на кухнята в Общинския социален комплекс е стъпка напред в стремежа на Община Кнежа към подобряване качеството на социалните услуги и разширяване на обхвата им, казва кметът Илийчо Лачовски.
Снимки: Община Кнежа
#тагове:

НАЙ-НОВИ: