Плевенско сдружение участва в дискусия за обединяване на военно-патриотичните организации

09.02.2021 12:29

Плевенското Сдружение „Артилерия – Ген. Владимир Вазов“ е поканено да даде становище по повод предложение за бъдещо обединение на военно-патриотичните организации в страната. Дискусия по темата днес се провежда онлайн на заседание на УС на Сдружението на офицерите, сержантите и войниците от запаса. По искане на председателя на Асоциацията на артилеристите и ракетчиците от запаса становище е изготвил о.з. подп. инж. Радослав Георгиев, председател на плевенското сдружение „Артилерия“.

Незавивисмо от ситуацията у нас и по света, свързана с пандемията от коронавирус, смятаме, че родолюбието няма почивен ден, казва о.з. подп. Георгиев. Родолюбието започва като малко поточе от рождението на човека и  се превръща в бурна река по време на неговото съзряване, добавя той.

В своето становище плевенските артилеристи посочват, че в сегашните условия на тотална разпокъсаност и разединение на българското общество, идеята за обединяване на военно-патриотичните организации в България е необходимост, така както е жизнено необходимо единението на българските граждани. Тя смятат, че бъдещото Обединение не бива да поема политически ангажименти, защото родолюбието не е политика, то е свещено чувство, убеждение и кауза.

Ще припомним, че Сдружение „Артилерия“ – Плевен редовно организира и провежда патриотични конкурси и инциативи сред училищата в областта. Децата и младежите са канени да покажат своите таланти и умения като винаги темата е България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: