Разкриха крадла, задигнала 210 лева от възрастен мъж

09.02.2021 8:55

Полицейско разследване на служители от РУ – Долна Митрополия установи извършителка на домова кражба, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Вчера в 14.30 часа в полицията е получен сигнал от 69-годишен жител на село Ореховица, че от къщата му са откраднати пари. Потърпевшият е обяснил, че същия ден в имота му дошли двама – майка и син, като едно от лицата той разпознал. Предложили да му продадат дърва за огрев. На двора останал собственика и сина, а жената влязла в къщата под предлог да пие вода. След като си заминали, тъжителят установил, че от портмонето му липсват пари.

От проведените бързи оперативно – издирвателни мероприятия е установена извършителката на деянието – 45-годишна от селото. Тя е направила пълни самопризнания и е описала начина на престъплението. Част от инкриминираните парични средства – 210 лв са върнати и са предадени с протокол за доброволно предаване. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 194 от Наказателния кодекс. Работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: