64-годишен е с тежки травми след катастрофа край Долни Дъбник

08.02.2021 9:26

На 5 февруари 2021 година на първокласен път I – 3 „Бяла – Ботевград“, на разстояние около 1 км. от разклона за град Долни Дъбник е настъпило ПТП. Инцидентът е станал около 18.25 часа, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоексперт и експерт при Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Извършен е оглед. Установено е, че лек автомобил „Фолксваген Тигуан“, управляван от 43-годишен от София, навлиза в насрещната пътна лента при маневра изпреварване. Удря се челно в насрещно движещ се лек автомобил „Дачия Дъстер“, собственост и управляван от 64-годишен, също от София. Вследствие на катастрофата е пострадал водачът на „Дачия“- та. За изваждане на тялото на ранения от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РС ПБЗН – Плевен. Той е транспортиран в Спешно отделение – Плевен, където е установено, че е получил фрактури на долни крайници, фрактура на ребра и тежка коремна травма. Настанен е за лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен с опасност за живота.

Водачът на „Фолксваген“- а е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. На пострадалия шофьор е издаден талон за кръвна проба. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: