Красимир Каракачанов ще води листата на ВМРО в 15-ти МИР – Плевен на парламентарните избори

06.02.2021 13:32

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще води листата на ВМРО с кандидати за народни представители за 15-ти МИР – Плевен на предстоящите парламентарни избори. Това съобщи днес на пресконференция в БТА депутатът д-р Калин Поповски, който заедно с Каракачанов коментираха какво е свършено от ВМРО за последните 4 години като част от управлението на държавата.

Традиция е от 2013 г. да водя листата в Плевен и благодаря на колегите от Областното ръководство на ВМРО, че отново издигнаха моята кандидатура за водач на 15-ти изборен район, каза Красимир Каракачанов. И добави, че ВМРО като част от „Обединените патриоти“ е опитала да изпълни на максимум програмата, която е заложила в общата програма за управление заедно с ГЕРБ. Той акцентира за постигнатото в областта на доходите, сигурността и националната идентичност. Каракачанов подчерта увеличението на доходите, семейното подоходно облагане, което ще подпомогне образованите и работещите хора в страната в отглеждането на децата им. По отношението на армията министърът на отбраната изтъкна увеличението на възнагражданието на военнослужещите, възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, проектите за ремонт и превъоръжаване на армията и други. Вицепремиерът говори и за промените в областта на сигурността като акцентира върху противодействието на битовата престъпност, засилено присъствие на полицаите в малките населени места и други.

За извършеното от ВМРО в Плевенска област д-р Поповски подчерта финансовата подкрепа за УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, подкрепата за паметника на героите от Дойран, участието в дарителски кампаниии и други.

Проектът за АЕЦ „Белене“ за мен не загубена и безсмислена кауза, заяви Красимир Каракачанов. Той добави, че е правилно за енергетика да говорят експертите в тази област. Престъпление би било държавата ни от най-големия износител на ток на Балканския полуостров, включително и за държави като Турция и Италия, след 10 – 15 години да се превърне във вносител, смята Каракачанов. България не може да се лиши от статута си на държава, произвеждаща ядрена електроенергия – имаме традиция в това отношение, а и това ни дава енергийна независимост, добави вицепремиерът.

По повод решението ВМРО да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори Красимир Каракачанов каза, че не би го нарекъл развод, а естествен ход в политиката. По думите му ВМРО има потенциал да върви самостоятелно на изборите и за това доказателство са последните избори за евродепутати, при които ВМРО вкара двама представители в ЕП, а на местните избори от 2019 г. е увеличила двойно общинските си съветници и има 7 общински кмета.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: