„Денят на щурите шапки“ в  ДГ „Юнско въстание“ – Плевен

05.02.2021 14:07

Родителите, насочени от  учителите на група „Смехорани“ в  ДГ „Юнско въстание“ – Плевен, изработиха „щури“ еко-шапки за децата си. Те дойдоха в детската градина, заредени с много настроение и енергия, и започна празникът на щурите шапки.

Децата изработиха от хартия шапки /тип оригами/.  Едновременно с това разбраха какви са видовете шапки у нас и по света. Изключително интересно за малките „смехорани“  бе да споделят наученото от техните родители как картонените чашки, сламки и формички за мъфини могат да станат чудесна украса за смешна шапка и как да опазват околната среда.

Кулминацията на празника бе специално подготвеното модно ревю, което завърши с дефилето на щурите шапки. Една от основните цели, които са си поставили учителите на групата е приобщаването на родителите към живота на децата им в образователната  институция, както  и да се променят техните нагласи към детската градина, където не само се отглеждат децата им, но и се полага основата  за учене през целия живот.

„Радвам се, играя, познавам и творя“ – това са водещите ключови дейности  на образователната система „Приказни пътечки“, по която работят педагозите от трета група „Смехорани“, чрез прилагането на интердисциплинарния подход при осъществяване на поставените цели и задачи.

Снимки и информация: ДГ „Юнско въстание“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: