Инвестиционната програма на Община Плевен е за над 9 млн. лева

04.02.2021 11:41

Средства в размер на 9 706 700 лева са планирани за реализиране на Инвестиционната програма на Община Плевен за настоящата 2021 г. Информацията е достъпна на сайта на  местната администрация, а на 10 февруари ще се проведе и обществено обсъждане на Проекта за Бюджет’2021.

Източниците за реализиране на заложените дейности в програмата са – преходен остатък от целеви трансфери за капиталови разходи от 2018 г., 2019 г. и 2020 г.; целева субсидия за капиталови разходи за годината и други бюджетни средства като инвестиционни кредити, преходни остатъци от трансфери.

Най-много средства са предвидени да бъдат инвестирани в ремонта на автогарата – над 2,6 млн. лева. Планирани са ремонти на две детски градини – „Кокиче” и „Звънче”, на улици и изграждане на тротоари, изграждане на противопожана система в Панормата, ремонт на ХГ „Илия Бешков”, реконструкция на отоплителната система на Стоматологията, закупуване на два автомобила за Общината и за Общински съвет, разширение на гробищен парк „Чаира” и други.

Цялата инвестиционна програма може да видите ТУК.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: