ЦИК ще определя състава на РИК за 15 МИР

03.02.2021 14:08

На провелите се на 02.02.2021г в зала”Плевен” на областна администрация консултации, свикани от областния управител за състав на РИК за 15 МИР за произвеждане на парламентарните избори, насрочени с указ на Президента за 04 април 2021 година, не бе постигнато съгласие за състав на Районната избирателна комисия.

Съгласно решение на ЦИК №1966-НС от 28.01.2021 г „Когато при консултациите за състава на РИК не е постигнато съгласие, ЦИК назначава РИК въз основа на направените предложения на партиите и коалициите, които са участвали в консултациите.” В същото решение на ЦИК се посочва още: ”В случаите, когато при консултациите не е постигнато съгласие за състава на РИК, областният управител изпраща на ЦИК не по-късно от 07.02.2021 г. включително (не по-късно от 55 дни преди изборния ден) предложенията за състава на РИК, направени от представителите на партиите и коалициите”.
На консултациите участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, както и представители на Коалиция от партии „Демократична България – Обединение”, която не е парламентарно представена, но има избран със своя кандидатска листа член на Европейския парламент от Република България.
15 души съставляват РИК за 15 МИР за провеждането на парламентарните избори на 04 април 2021 година. Районната избирателна комисия се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и членове.
Ето и предложенията за състав на РИК за 15 МИР, направени от участниците в днешните консултации:

ПП ГЕРБ

Ярослав Николов Димитров – за председател
Анатолий Емануилов Манолов – член
Евгения Върбанова Станева – член
Евгения Вескова Миланова – член
Красимир Димитров Данков –член
Пламен Тодоров Иванов – член
Резервен член – Велислава Тончева Величкова-Христова

БСП за България

Николай Тодоров Яков – секретар
Юлия Генова Петровска – член
Илияна Николова Нинова – член
Цветелина Иванова Симеонова – член
Резервен член – Маргарита Лазарова Николова

ДПС
Айгюл Алиева Хасанова – секретар
Радослава Илийчева Радкова –член

КП Обединени патриоти
Владислав Константинов Константинов – член

ВОЛЯ
Диян Любомиров Свраков – секретар

Лилия Димитрова Димитрова – резервен член

Коалиция от партии „Демократична България – Обединение”
Петър Бориславов Жеков – член

Заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов направи опит за постигане на съгласие за състав на РИК за 15 МИР, но след обявената 10 минутна почивка не се стигна до консенсус относно предложенията за секретарското място в РИК – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: