Румен Петков: ГЕРБ мрази Плевен

03.02.2021 12:33

Гражданите на Плевен, гражданите на България трябва да си дадат сметка, че от 2008 г. насам БСП и ГЕРБ на равни промеждутъци се опитват да убият най-добрия енергиен проект за Европа и за света през последните 20 години. Това каза днес в Плевен лидерът на ПП АБВ Румен Петков, който коментира пред медиите актуални теми от обществения и политически живот в страната, сред които и идеята на правителството един от доставените реактори за АЕЦ „Белене“ да бъде преместен в Козлодуй. Заедно с Петков бяха д-р Емил Стоименов и Веселин Плачков.

„Ние на два пъти привличаме стратегически инвеститори и на два пъти се подиграваме с тях. Смея да твърдя, че нанесохме тежки удари върху взаимоотношенията си с Южна Корея, Китай, Франция и с „Дженеръл електрик” и Русия. Но най-големият удар нанасяме на енергийната ни сигурност. Опитът да се обясни как ще вземем кожуха от Белене и ще го закараме в Козлодуй, е тъп. Това е престъпление“, заяви Румен Петков.

Той бе категоричен, че с такъв акт правителството ще фалира Българския енергиен холдинг и НЕК. „Защото в площадката на „Белене” са инвестирани около 1,5 млрд. лева, кредитополучателите са тези фабрики и те са описани в предварителния договорен процес с потенциалните стратегически инвеститори и ако решим сега, че местим кожуха, това означава фалит на БЕХ и НЕК, означава точка на българската енергийна система. Това безумие трябва да бъде спряно“, каза още Румен Петков.

ГЕРБ мрази Плевен, заяви още лидерът на АБВ. И подчерта, че Плевен е единственият голям областен център, в който не е инвестирано нищо в спортната инфраструктура.

Относно предстоящите парламентарни избори Румен Петков подчерта, че в листите на АБВ ще намерят място хора с доказан професионализъм, с доказано ясно човешко достойнство, които да отстояват професионална и гражданска позиция. За Плевен сред номинираните за кандидати за народни представители от ПП АБВ са Веселин Плачков и Цветан Антов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: