Какво е азиатски хендикап и как да го използваме

03.02.2021 11:20

Разнообразието от пазари в онлайн букмейкърите е основна причина за развитието на индустрията. Публикуват се маркети за прогнозиране на най-различни обстоятелства – голове, победител, корнери, които обаче крият известен риск.

За да минимизират вероятността за загуба, голяма част от залагащите се насочват към азиатски хендикапи и алтернативни гол линии. Тяхната роля е да застраховат част от залозите и да предоставят печалба дори при частично покриване на условията.

Видове азиатски хендикапи

Азиатските хендикапи се поделят на три основни вариации: четвъртини (сплитове), половинки и цели линии. Пред тях ще забележите знак “плюс” или “минус”, който онагледява предимството на единия тим. Например, ако заложите на АХ (+2.0) в полза на госта, това означава, че добавяте две единици (гола) към крайния резултат. Дори този отбор да претърпи поражение с едно попадение разлика, Вие ще спечелите благодарение на предимството, предоставено от азиатския хендикап.

Разяснението на целите линии е по-лесно, а уреждането на залозите се осъществява по три начина. Вземайки горния пример, ще спечелите при победа, равенство или загуба с един гол на Вашия тим. Но при загуба с две попадения – залогът ще бъде отменен, а стойността му ще попаднеобратно в сметката Ви. Поражение с три или повече гола ще Ви прати на губещата страна.

При азиатските хендикапи със сплитове (напр. +/- 0.25или +/- 0.75) има някои условности. Възможно е да генерирате половинчата печалба или да загубите само половината от облога. Това зависи както от избраната линия, така и от крайния изход на селекцията.

Да приемем, че сте заложили на АХ (-0.25) в полза на Манчестър Сити срещу Челси, но срещата завършва при равенство 1:1. Ще загубите 1/2 от облога, включително при участие с акумулатори. Ако бяхте заложили на АХ (+0.25) в полза на “гражданите” – щяхте да спечелите половината от потенциалната печалба. Както сами се уверявате, сплит линиите са подходящи при колебание относно крайния изход на събитието.

Половинките са лесни за асимилиране поради сходството им със залога на победител. За разлика от гореизброените видове азиатски хендикап, тук имате две възможности за уреждане на залога: печеливш или губещ.

В сайтовете за залози се предоставят азиатски хендикапи, които дават преимущество както на единия, така и на другия състав. Разбира се, ако добавите единица към актива на фаворита, коефициентът едва ли ще Ви впечатли.

Какво представляват азиатските гол линии

Наблюдава се популяризиране на азиатските гол линии. Това са пазари за попадения, с чиято помощ свеждате риска до минимум. По подобие на хендикапите, съществуват четвъртини, половини и цели линии, които се уреждат по различни начини.

При целите линии получавате облога обратно, ако броят на вкараните голове отговаря на избраната кота. Например при залог на над 3.0 гола и резултат на срещата1:2, сумата ще бъде върната в сметката Ви. Ако са паднали над четири попадения – грабвате цялата печалба.

Половинките са досущ еднакви с традиционните линии за оувър/ъндър. Например азиатска линия за над 3.5 печели при 4+ попадения, докато при 3 или по-малко гола се урежда като губеща.

При четвъртинките, освен печалба или загуба, има т.нар. Half Win и Half Loss.Ако сте заложили на над 2.25 (2,2.5) и паднат 2 гола, ще загубите половината от облога. При същия развой, но избрана линия от под 2.25 – към баланса ще бъде кредитирана 1/2 от общата печалба.

В последните години се забелязва адаптиране на азиатски линии сред статистическите пазари за картони и корнери. Уреждането на залозите при тях се изпълнява по същия начин.

Азиатският хендикап и подобните на него маркети са резонни за игра, в случай на колебание. От една страна, коефициентът е по-нисък от този на краен изход, но от друга, залогът се връща при частично изпълнение на условията.

Нашият съвет е да се регистрирате в онлайн букмейкъри, чиито тиражи включват азиатски хендикапи и гол линии.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: