23-годишен потроши с камъни стъклата на две къщи в плевенско село

02.02.2021 9:21

23-годишен потроши с камъни стъклата на две къщи в плевенското село Каменец. Сигнал за престъплението е постъпил в полицията на 1 февруари в 10 часа, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Две жени от селото са съобщили, че са счупени прозорци на къщите им. Извършени са огледи от полицейски служители по чл. 212, ал. 2 от НПК. В единия имот са строшени пет стъкла, като е проникнато в стаите и са разхвърляни вещи, а в другата къща са строшени четири прозореца.

Към момента и в двете жилище липси не са установени. От проведените бързи и незабавни оперативни действия е установен авторът на деянията – 23-годишен. Престъплението е извършено под въздействието на алкохол. Младежът е направил пълни самопризнания.

Обяснил е на полицаите, че е влязъл в едната къща, за да търси алкохол. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216, ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК. Работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: