ДГ „Слънце“ – град Левски с отличие от спортното министерство

01.02.2021 9:26

smart

Близо 400 училища от над 200 населени места в страната взеха участие в Европейския ден на спорта в училище, който се проведе на 25 септември 2020 г.

Над 77 000 ученици и близо 8 000 преподаватели станаха част от разнообразната програма, която включи различни видове физическа активност, спорт и игри и получи широко отразяване в социалните медии. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE и бе подкрепено от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Центъра за развитие на човешките ресурси.

ДГ „Слънце” – град Левски се включи в инициативата чрез участието на всички деца от детската градина в интересни и забавни подвижни и спортно-подготвителни игри. Организатор и координатор на инициативата бе Севдие Алиева, ст. учител от учебното заведение.

Детското заведение получи висока оценка за реализираните различни инициативи и физически активности, стимулиращи движение у децата в ранна детска възраст и е сред 5-те отличени училища в цялата страна. За отличното си представяне бе удостоена с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта и награди – спортни  уреди и пособия за деца.

Определянето на най-активните училища в България бе сериозно предизвикателство пред екипа на „BG Бъди активен”, тъй като много от учебните заведения, участвали в инициативата, се бяха справили успешно. С помощта на установените критерии, бяха избрани 5 учебни заведения от цялата страна, които получиха почетни плакети на Министерството на младежта и спорта и награди. Поради създалата се епидемична обстановка и наложените ограничения, наградите бяха връчени виртуално във видео послание към наградените от Ласка Ненова, мениджър на инициативата за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE и зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Приоритет за педагозите в ДГ „Слънце” – град Левски е насърчаване на децата към физическа активност и спорт, здравословен начин на живот, духовно развитие, изграждане на личностни качества и социални умения чрез активна двигателна дейност сред природата.

Снимки и информация: ДГ „Слънце” – гр. Левски 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: